Кобрата: Този Тайсън само лае, не хапе

Спорт

22-04-2013, 10:40

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Това не е Майк Тайсън, а Фюри, заяви Кубрат Пулев

"Тайсън Фюри е най-вероятният ми следващ съперник - заяви от Германия за "Труд" Кубрат Пулев, носител на европейската титла по профибокс в тежка категория и на Международната боксова федерация-интерконтинентална.- Но ще бъде потвърдено в понеделник на търга за мача."

В събота британецът нокаутира в 7-ия рунд Стийв Кънингам (САЩ) в "Медисън Скуеър Гардън", пише Sportline.bg.

Двубоят в Ню Йорк бе атрактивен, като още във II рунд американецът прати съперника в нокдаун. Фюри, в чиито вени тече ромска кръв, се изправи, но после пак имаше тежки моменти. Постепенно 206-сантиметровият гигант започна да използва масата си, за да изтощи по-възрастния с 12 г. Кънингам. Развръзката дойде в VII рунд - Тайсън пласира два поредни ъперкъта и дясно кроше, с което прати на пода американеца. През целия двубой британецът бе освиркван от публиката дори размени няколко ругатни с феновете от първия ред. А след края запя кънтри песен като поздрав към зрителите.

"Мачът се разви както очаквах - каза Кубрат. - Нищо не ме изненада. А за заплахите му към мен ще кажа: Този Тайсън не е Майк Тайсън - той само може да лае! А куче, което лае, не хапе. Разбира се, има предимство, че е по-висок. А когато говорим за профибокс никога съперникът не бива да се подценява. Но абсолютно нищо в него не ме притеснява."

Кубрат (194 см) засега набляга на физическата подготовка, до дни ще почне спаринги. Очаква се мачът да е през юли.