Кичка Бодурова с концерт "Завръщане" отбелязва 30 години на сцена

Варна Лайф

21-04-2013, 14:19

Снимка:

БГНЕС,архив

Автор:

Varnautre

Всичко от Автора

На 25 април 2013 г. в зала 1 на Фестивален и конгресен център

Кичка Бодурова  ще отбележи 30 години на сцена  с концерт - спектакъла "Завръщане".  Посвещава го на проф. Хачо Бояджиев. Концертът ще бъде на 25 април в зала 1 на Фестивален и конгресен център от 19 часа.  
Кичка Бодурова започва кариерата си в България, превръща се в звезда и в Гърция, за да се установи в Америка. Дебютира на голямата сцена като ученичка в самодейния състав "Орфей" в родния си град, с който става лауреат на фестивала "Тракийска лира" - 1971 г. През 1977 г. се представя на международния конкурс за изпълнители на фестивала „Златният Орфей”, където е удостоена с наградата на Община Бургас и Съюза на музикалните дейци. Прави невероятно впечетление на чуждестранните представители и заваляват покани за Германия. Там снима поне 2 телевизионни предавания на месец и записва много песни в радио Берлин. Докато е в Германия на асамблея на световната младеж, работи с Тина Търнър и други световни звезди.
В България я чува гръцки импресарио с песента "Историйо моя, грях мой” и веднага подписва договор за работа в Гърция, Австралия и Англия. През 1990 г. получава "Златна плоча" от фирма "Балкантон" за реализирани над 450 000 копия на диск, продавани у нас и в чужбина. От 1991 г. живее и работи в Съединените щати. Участва в шоу програми и концерти в Сан Франциско, Чикаго, Лос Анжелис, Лас Вегас и др. Връща се за първи път в България три години по-късно, за да изнесе грандиозен рецитал на "Златен Орфей плюс". От 2000 г. живее и работи постоянно в Лас Вегас, но не забравя българските си фенове и  всяка година се връща за няколко месеца в Бълария.  Преди три години издава автобиографичната си кнга "Това съм аз".