Мъже лягат под ножа, за да заприличат на Джеймс Бонд

Добрич Лайф

21-04-2013, 13:33

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

На мода е конвенционалното мъжко лице с широка челюст

Пластичната хирургия за разкрасяване, все по по-популярна и сред мъжете, пише vesti.bg.

На мода е конвенционалното мъжко лице с широка челюст, твърди д-р Стивън Тейтелбаум - професор по пластична хирургия при Университета на Калифорния

Оказва се, че те искат да изглеждат повече тип твърд мъжага като Дейниъл Крейг, станал популярен с ролята си в поредицата за Джеймс Бонд, или Майкъл Фасендър, отколкото момчешки като Леонардо Дикаприо или Тоби Магуайър, пише в. "Дейли Мейл".

Повечето представители на силния пол променят лицето си чрез коригиране на брадичката си с импланти.

Според Американската асоциация по естетическа хирургия мъжете са подложили на 800 000 козметични процедури през 2012 г., т.е. 9% от общо извършените интервенции.

В сравнение с 1991 г. броят на козметичните процедури при мъжете днес се е увеличил със 121%. като най-популярни са липосукцията, ринопластиката, намаляването на гърдите, корекцията на очите и фейслифтинга.

Показателно е, че дори и представители на силния пол, които са извън кръга на известните личности, лягат под скалпела в името на красотата.

Това им осигурявало по-добри възможности за реализиране на пазара на труда, смятат психолози.

Това си има и своята негативна страна. Мъжете, както и жените, които често се подлагат на корекции, може да се пристрастят към.