179 души са загинали при земетресението в Китай

Свят

21-04-2013, 12:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 100 души станаха жертва на земетресение в Китай

Силният трус в събота е ранил 10 000 човека, а 24 се водят изчезнали

Продължава спасителната операция след разрушителното земетресение в югозападната китайска провинция Съчуан. По последни данни силният трус в събота е отнел живота на 179 души, ранил е 10 000, а 24 се водят изчезнали. Повече от 90 души бяха извадени изпод развалините. Вероятно текат последните часове, когато все още има надежда да бъдат открити други оцелели.

Заради насечения релеф на Съчуан спасителите трудно могат да достигнат до отдалечените селища, предаде БГНЕС. В тяхна помощ от Пекин са изпратени специално обучени кучета. Помагат им и повече от 17 000 войници и полицаи.

Премиерът Ли Киецян, който пое поста миналия месец, все още е в пострадалия район, за да контролира спасителните операции. Болниците продължават да приемат нови ранени. В болницата в окръг Лушан линейки непрекъснато докарват пострадали. Около самата сграда са опънати палатки, където се оказва помощ на десетки ранени.

Хората не могат да се свържат със семействата и близките си, нито да получат сведения за тях, тъй като в много райони телефонните връзки все още не са възстановени.

Съчуан, една от най-населените провинции в Китай с близо 80 милиона население, пострада през 2008 г. от опустошително земетресение, което взе близо 87 000 жертви.