Половин тон сьомга за виповете на Атон

Най-доброто от печата

21-04-2013, 08:19

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Там няма да има печено агне, защото на Света гора месо не се яде

Половин тон сьомга са подготвили българските монаси, за да нагостят поклонниците за Гергьовден. “Никой да не си носи храна, тя е грижа на монасите. Да носят само сърдечно желание да станат по-добри християни”, казва отец Висарион. Там няма да има печено агне, защото на Света гора месо не се яде. “Ще набавим най-прясната и най-хубавата риба независимо от цената, защото тя се дава в чест на св. Георги”, поясни той.

Заради Великден, който е на 5 май, Зографският манастир “Св. Георги” ще отбележи тази година Гергьовден не на 6, а на 9 май, каза йеромонах Висарион.