Цветанов защити Флоров, похвали го за борбата с наркотрафика

Зам.-председателят на ГЕРБ защити шефа на ГДБОП за скандала с подкупите

Станимир Флоров има изключителни успехи в борбата с наркотрафика.

Това каза във Видин зам.-председателят на ПП ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов във връзка с образуваното досъдебно производство срещу директора на ГДБОП.

Той обясни, че през 1997 г. Станимир Флоров е в основата на операция "Опицвет"- най-голямата група за синтетични наркотици в България . Миналата година  са заловени 19 тона хашиш в страната и 3 тона кокаин в Испания, в трафика, на които е бил замесен екипажът на български кораб.

Станимир Флоров е работил и по повдигането на обвинение на Евелин Банев-Брендо, каза още Цветанов. 

Bulgariautre.bg напомня, че Софийска градска прокуратура разследва Флоров, заради анонимен сигнал срещу него, придружен със сканирани документи, в които се твърди, че е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици. Твърди се още, че е осъществил всички възможни форми на корупция.

Днес от прокуратурата съобщиха, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302а - подкуп, в особено големи размери.

Председателят на БСП Сергей Станишев предупреди, че Станимир Флоров е гръбнакът на полицейщината на Цветан Цветанов и изпълнител на неговите поръчки и изрази съмнение.

Според Цветан Цветанов обаче организираната престъпност си е намерила своите добри говорители в политически план.

БСП в лицето на Сергей Станишев определено обслужват това, което са обслужвали в рамките на тези 20 години, когато се създадоха всички тези групировки, каза той.

Цветанов заяви, че когато се работи срещу организираната престъпност се създават много врагове. Той подчерта, че е един от хората, създали си неприятели сред организираната престъпност, която пък от своя страна е до голяма степен неутрализирана. Като пример за това Цветанов посочи "Наглите", отвличанията преди "Килърите", "Кокаинови крале".