След глад и побой, 9-годишното дете припадна в час

Крими

19-04-2013, 17:10

Снимка:

Facebook

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бащата брутално малтретирал двете си дъщерички

9-годишно момиче от пазарджишкото село Динката е припаднало по време на учебен час. След инцидента се разбрало, че детето е изнемощяло след системен глад и побой от баща си.

От дирекцията по социално подпомагане в Пазарджик потвърдиха за случая, но отказаха подробности, съобщава в."24 часа". След припадъка момиченцето било откарано в болница, където лекарите установили, че освен недохранено детето било и зверски пребивано.

След подадения сигнал полицаи и социални работници посетили дома му. Оказало се, че в семейството има и 4 години по-малко момиченце, което било в същото положение. Бащата, който е от ромски произход, заявил, че няма пари да храни децата си. Той не е арестуван, единствено е подписал предупреждение, че няма да упражнява насилие над момичетата. Доколко обаче това ще бъде спазено, предстои да се разбере.

Припадналото момиче е било пребивано ежедневно, за да носи полагащата му се в училището закуска на баща си, която той изяждал пред изтръпналите от страх деца.

Жители на Динката твърдят, че съседите на семейството често ставали свидетели на издевателствата на бащата, но се страхували да подадат сигнал, защото мъжът ставал много агресивен, когато се напиел.

Двете сестри са настанени в дома за деца, лишени от родителска грижа в село Лесичево. Докога те ще останат там и ще бъдат ли отнети от родителите им, предстои да бъде решено от дирекция "Закрила на детето".