България била рай за гейовете

Животът

19-04-2013, 14:33

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Насладете се на невероятна ваканция, приканва сайт

Сайт в цветовете на дъгата рекламира България като туристическа гей дестинация и я представя с описанието "неоткрит гей рай". Страницата е специализирана и е насочена към хората с хомосексуална ориентация главно от Великобритания, Германия и Русия, ако се съди по вариантите езици за прочитането й. На заглавната страница е публикуван приветстващ текст:

"Искаме да ви поканим на една невероятна гей почивка в България! Страната на златните плажове, снежните планини и бурния нощен живот е готова да ви предложи ваканцията на живота ви! Осигуряваме ви най-новата информация за гей живота в България и най-интересните гей оферти за туризъм. Опознайте България и нейните неоткрити богатства – насладете се на невероятна ваканция!"

Желаещите да посетят страната с определена цел могат да избират сред възможности като "Културна гей ваканция", "Екстремна гей ваканция" и "Дълъг гей уикенд в София".

В поясненията на офертите се четат и предоставяните забавления и мероприятия като "Дневен тур" и "Нощен гей тур", съобщава bTV.

На сайта присъства и секция, която дава кратка информация за България. Освен с богата си природа и култура, страната е описана и като отворена за "всеки, без значение от раса, години или сексуална ориентация".

Има и кратък коментар за развитието на толерантността на българското обществото, което е "осиновило" принципите на приемането на различното. Посочва се, че много от известните лица са признали публично сексуалната си ориентация и има много места, където тези хора могат да се забавляват.

Сайтът се рекламира и във Фейсбук чрез платена обява, пояснява Profit.bg.