Спипаха петима сирийци и иракчанин на границата

Заловените са без документи за самоличност, временно са настанени в Любимец

Граничната полиция в Елхово задържа вчера шестима мъже без документи за самоличност в района на с. Голям Дервент, съобщиха от МВР. Петима от тях заявили, че са сирийци и бягат от войната, докато шестият се оказал иракчанин. По негови думи причината за бягството му била заплаха от роднини на момичето, с което се срещал. Мъжът признал, че крайната му цел е Англия, където има близки.

 

Нарушителите достигнали турско-българската граница по организиран в Истанбул канал, за което всеки от тях заплатил по 500 долара. Шестимата са отведени в дома за временно настаняване на чужденци в Любимец.

 

В граничното управление в Малко Търново също е получен сигнал от местен жител, който забелязал група непознати в близост до границата. Шестимата мъже, задържани впоследствие южно от града, заявили, че са грузинци. У тях не са били открити документи. Те признали, че са заплатили на каналджии в Истанбул по 800 евро, за да бъдат доведени до границата. Крайната цел на нарушителите е Западна Европа. Те също са отведени в дома за временно настаняване на чужденци в Любимец.