Блеър с погребение като на Тачър

Британският парламент ще обсъжда как да погребва бившите си премиери

Тони Блеър може да получи погребение като Маргарет Тачър, съобщава Dail Mail. Изданието се позовава на изказване на Франсис Меюд - министърът, който отговаря за дневния ред на кабинета във Великобритания
На въпрос на BBC 5, дали Блеър заслужава погребална церемония като тази на Тачър, Меюд отговаря, че и Блеър също като Маргарет Тачър е бил три пъти премиер на Великобритания, и независимо дали го харесваме или не, е направил много за тази страна. Франсис Меюд, обаче, подчерта, че решението за бъдещата погребална церемония на Блеър принадлежи на семейството на бившия министър-председател и на правителството.   
Макар че в британския парламент все още не са имали детайлна дискусия за това как ще погребват бившите си премиери, изказването на Меюд опровергава тезата, че Маргарет Тачър ще е единственият бивш премиер с пищно погребение.
Припомняме, че погребението на Желязната лейди струваше 10 млн. паунда, 2300 гости изпратиха Тачър в последния й път, а церемомонията беше охранявана от над 4000 полицаи.