Ройтерс погреба Сорос

Свят

19-04-2013, 13:43

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

82-годишният милиардер си е жив и здрав

Дори най-добрите не са застраховани от грешки. Свидетелство за това е информацията за смъртта на американския милиардер и филантроп Джордж Сорос, разпространена от агенция Ройтерс.

Естествено, Сорос е жив и здрав и това беше потвърдено тази сутрин от бизнес изданието "Форбс".

В съобщението, разпространено от Ройтерс, се казваше, че "Джордж Сорос, който почина ХХХ на възраст ХХХ, беше изключително успешен финансист и инвеститор, който парадоксално на това критикуваше същия този свободен капитализъм, направил го богат".

Пред "Форбс" съветникът във Фондация Сорос Майкъл Уокън заяви, че нейният основател е в добро здраве и даже е разговарял с него малко преди да го потърсят от списанието.

Сорос днес е на 82 години и разполага с богатство оценявано на 19,2 милиарда долара.

Грешката разкри, че медиите имат подготвени некролози за различни видни личности, но понякога се случва така да направят малък гаф, от който не са застраховани и най-добрите. Ройтерс признаха греха си и се извиниха в Туитър.

Преди няколко години подобен случай имаше и в "Блумбърг", които обявиха през 2008 смъртта на Стив Джобс. Съоснователят на Apple наистина ни напусна през 2011, а кончината му разтърси света.