Разследват шефа на ГДБОП за подкупи в големи размери

Крими

19-04-2013, 12:09

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Компромат срещу шефа на ГДБОП

Досъдебното производство на Станимир Флоров е постановено от днес

Прокуратурата образува досъдебно производство срещу директора на ГДБОП Станимир Флоров. 

Във връзка с получени в Софийска градска прокуратура копия на класифицирани документи, в хода на извършената проверка, започнала на 17 април 2013 г., от МВР и ДАНС са изискани оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров.

Bulgariautre.bg напомня, че във вторник вечерта до медиите бяха изпратени документи свързани с директора на ГДБОП. В обяснителното писмо авторът на сигнала се представя като "дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност". На следващия ден  СГП получи сканирани копия от материали от оперативно дело с класифицирани документи с гриф "Строго секретно".

Анонимният подател твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

От анализа на получените материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела - общо четири.

От съдържанието на документите в тези дела, както и от други източници е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302а - подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай.

Образуваното досъдебно производство на шефа на ГДБОП е с постановление от днес.

В хода на разследването ще се събират и доказателства и за евентуално разгласяване на класифицирана информация, пише "24 часа".

Днес, административният ръководител на СГП Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП.