Хванаха един от атентаторите в Бостън

Полицията продължава да издирва другия заподозрян

Полицията е заловила един от заподозрените за атентата срещу Бостънския маратон, съобщава АФП. Той е задържан в Уотъртаун, в близост до Бостън, след преследване в което се чуха експлозии и стрелба.
Един полицай е убит а друг е ранен по време на драматичната нощна операция.

Спецполицаи са залели по-голямата част от града, докато преследват другия заподозрян.
Операцията се провежда часове след като ФБР публикува фотографии на заподозрените, за които се смята, че са поставили бомбите. На тях двамата млади мъже вървят заедно в множеството, събрало се за маратона в Бостън. Те носят раници, в които може би са били бомбите.Единият е с тъмна шапка, а  вторият - с бяла. Вторият оставя раницата на едно от местата на eксплозиите, каза специалният агент на ФБР.
Федералното бюро за разследвания смята заподозрените за въоръжени и изключително опасни.

Властите не коментират дали има връзка между преследването и атентата в понеделник.

Bulgariautre.bg напомня, че двата адски взрива от понеделник отнеха живота на трима души, над 150 бяха ранени. Бомбите, избухнали на маратона в Бостън, са били поставени в тенджери под налягане с натъпкани в тях метални парчета, пирони и сачми.

По-късно стана ясно, че задържаният е починал от получени по време на полицейско преследване рани. Полицията смята, че починалият е мъжът с черната шапка, чиято снимка бе разпространена по-рано от властите в търсене на извършителите на атентата.

Полицията обаче продължава на втория заподозрян, който бе описан като опасен и решен да убива.

Автобуси са изпратени към мястото на продължаващата полицейска операция в Уотъртаун, за да евакуират жителите.