Две кръчми роми се биха помежду си заради по-хубаво кафе (СНИМКИ)

Крими

19-04-2013, 09:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Полицията задържа двама побойници от махалата на Благоевград

Полицията е задържала двама побойници след снощния масов търкал в ромската махала на Благоевград, като единият от тях е и сред пострадалите. Обстановката вече е успокоена, но полицаи продължават да патрулират, съобщи БГНЕС.

Към 22.30 часа снощи в махалата стана масов бой между клиентите на две съседни кръчми.

Клиентите на Емил започнали да хвърлят камъни и бутилки по заведението на Марин, като поводът е повече от комичен - Марин продавал по-хубаво кафе, завиждали му и за това, че къщата му е по-хубава от тази на Емил, известен с прякора Пелето.

След първото нападение, при което били изпочупени стъклата на кръчмата на Марин, клиентите му отвърнали на удара, изпочупили и кръчмата, в която разпивали нападателите. След това враждуващите "скъсили" дистанцията, започвайки бой с кой каквото намери - бухалки, дърва, земеделски инструменти.

Най-тежко пострадал от снощното меле е 32-годишният Велин Димитров, който към 23 часа снощи бе приет в спешното в Благоевград с контузия на главата след удар с твърд предмет. Пострадалият има 20-сантиметрова рана на врата, според придружилите го до болница приятели бил ударен с лопата, но за щастие острието не го уцелило в главата, а белегът бил от дръжката. Велин е настанен с комоцио и счупен нос в отделението по неврохирургия на МБАЛ-Благоевград.

Вторият пострадал, пристигнал със собствен транспорт към 23.45 часа, е 43-годишният Валентин Михайлов, чиято разкъсна рана на челото е зашита и освободен за домашно лечение.

Към 24.00 часа медицинска помощ потърси още един по-леко пострадал. Единият от двамата задържани в полицията след масовия бой е с хематом на главата, по-късно днес той ще бъде доведен от полицаите в СПО за преглед.

Снощи седем патрулки бяха блокирали единствената улица, по която се влиза в махалата, а до 03.00 часа са дежурили и медици.

Изясняването на масовия бой продължава. Десетки счупени бутилки имаше на мястото на инцидента. Вчера е получен сигнал, че започва пазаренето за купуването на ромските гласове в махалите в Югозапада преди предстоящите избори. Ромите искали по 100 лева на глас. Дали снощният бой има отношение към започналия "пазарлък", никой не се наема да коментира.