Севера ще е приоритет за ГЕРБ, заявиха Цветанов и Цачева

Политика

18-04-2013, 17:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цачева: Ще повишаваме доходи

Проблемите на Северна България ще бъдат решавани от ГЕРБ през следващия управленски период

Единствено здравата работа, ръстът в икономиката, разкриването на нови предприятия и инвестирането в малките и средни такива може да доведе до още работни места и повишаване на доходите. Това каза пред "Фокус" водачът на листата на ГЕРБ в Плевен Цецка Цачева.

Тя е наясно с неточностите в текстовете от законите, но смята, че те могат да се поправят с времето.

Проблемите са сложни и изискват комплексно решение. Не би могло да се зачете мнението само на една група граждани за сметка на друга. Трябва да се търси по всеки въпрос широкият консенсус, каза Цачева.

Тя се пошегува, че в случая се разиграва един малък парламент, защото по този начин се случва и в сградата на Народното събрание - има различни аргументи и различни тези.

Според Цецка Цачева е било необходимо да бъде приет законът за предучилищното и училищното образование. По нейни наблюдения хората са го очаквали. Затова и самата тя е поела ангажимент в 42-то народно събрание ПГ на ГЕРБ отново да депозира за гласуване този законопроект.

Проблемите на Северозападна България ще бъдат едни от основните акценти в следващия управленски мандат, заяви Цветан Цветанов на среща с жителите на град Вълчедръм, област Монтана.

Според зам.-председателят на ПП ГЕРБ Южна България изглежда съвсем различно. Там има по-малко безработица, повече инфраструктура, която дава възможност за развитие на бизнеса.

"Знаете, че когато има инфраструктура – артерия, която дава възможност и за съседни държави, това означава, че веднага се отваря една по-друга перспектива и за съответния регион", каза Цветанов.

Затова един от основните акценти в управлението на ГЕРБ бил да съхрани проекта, който беше почти умрял, "Дунав мост" 2 - Видин-Калафат.

Цветан Цветанов заяви, че най-важно е 32 млрд. лв., които ще постъпят в страната от ЕС, да бъдат правилно разпределени във всички населени места в страната.

Само за община Вълчедръм около 9 млн. лв. са проектите, които са реализирани, каза той. За да реализираме тези проекти, е необходимо да се подобри пътната инфраструктура, което ще даде възможност за по-бързо придвижване на хората и бизнеса, който да стане по-инициативен в тези малки населени места. Това може да се случи, ако има стабилно правителство.