Криминалист, разкрил серия кражби, стана полицай на м. март

Крими

18-04-2013, 11:16

Снимка:

ОД МВР

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Униформен, разкрил серия грабежи, стана полицай на годината

В резултат на работата на ръководеното от него звено са разкрити и задържани четирима мъже извършили пет кражби на големи парични средства и златни накити

Полицай на м. март в поредната церемония стана старши инспектор Ивайло Драгиев – началник група „Имуществени престъпления” в сектор "Криминална полиция", за това че през месеците февруари и март тази година в резултат на работата на ръководеното от него звено са разкрити и задържани четирима мъже извършили пет кражби на големи парични средства и златни накити от домове на граждани в Бургас и Банско.

Спрямо задържаните лица са повдигнати обвинения, като на трима от тях е взета мярка „задържане под стража”, а на четвъртия – подписка. Кражбите са осъществявани, чрез преодоляване на секретните патрони на входните врати по специален начин, чрез отключване и последващо заключване.

„Работата, осъществена от старши инспектор Ивайло Драгиев се отличава с изключителен професионализъм и оперативно майсторство”, бе категоричен шефът на ОДМВР - комисар Милен Димитров, който отличи наградения полицейски служител с почетна грамота и индивидуална парична награда в размер на 100 лв.

При връчване на наградата Драгиев благодари за високата оценка от страна на ръководството на ОДМВР – Бургас  и лично на началник сектор „Криминална полиция” – главен инспектор Николай Николов, като подчерта че наградата е плод на проявената комбинативност и усъвършенстването на екипността в работата на група „Имуществени престъпления” в сектора с разследващите полицаи, експерти и не на последно място проявения висок професионализъм от служителите на Специализираните полицейски сили при ОДМВР  при реализиране на сигналите за осъществените кражби.

Полицай Ивайло Драгиев благодари на всички свои колеги, като заяви че професионалната работа на група „Имуществени престъпления” ще се надгражда на база придобития до момента опит с цел още по-голяма ефективност в противодействието на престъпленията, свързани с имуществото на гражданите.