Орлин Горанов и Кристина Димитрова били в мол по време на взривовете

Най-доброто от печата

17-04-2013, 07:19

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Изнасят концерти в над 20 града в Канада и САЩ.

Кристина Димитрова и Орлин Горанов са на турне отвъд океана от средата на март и изнасят концерти в над 20 града в Канада и САЩ. Миналата неделя пяха в Бостън и до вчера бяха отседнали в хотел там.

За щастие двамата били извън града за няколко часа по време на взривовете, каза съпругата на певеца Валя. В понеделник вечерта българско време Горанов  се обадил от САЩ, за да се чуят. Малко след като затворили телефоните, избухнали взривовете в Бостън.

Докато говорили преди това, Горанов  казал, че с Кристина пътуват към мол извън града. Малко по-късно съпругата му се чула и с техен приятел, който живее в Бостън и си бил вкъщи. “Каза ми, че 2 бомби избухнали в кофи за боклук.

Орлин също ми се обади веднага, за да ме успокои. Каза, че всичко е наред. Те дори не знаеха подробности, защото не са били в Бостън по това време, но разбрали, че в България вестта вече е по новините”, разказа още съпругата на певеца.

Вчера следобед Кристина и Орлин напуснаха Бостън и заминаха за Сейнт Луис, щата Мисури, където на 19 април е следващият концерт от задграничното им турне.

Певицата Стефка Берова също не се тревожи за дъщеря си Косара Марчинкова, която живее в САЩ, защото офисът  е на километри от мястото на взривовете. “Имам една позната, която веднага звъннала на Косара, като разбрала за бомбите от новините. Тя  върна обаждането, за да я успокои, а после се обади и на мен”, каза Стефка Берова. Почти веднага след инцидента дъщеря  написала и на личната си страница във фейсбук, че е добре.

По време на инцидента Косара била на работа. От 2011 г. тя е директор външни отношения и комуникации в една от водещите енергийни компании в Северна Америка - “Грийн Пауър”. “Каза ми, че няма паника в Бостън, че всичко е наред и не е страшно. Доколкото знае, е нямало българи на самото място на взрива”, разказа още Берова.

Българка: Полицаят ми каза - Бягай!

Българката Силвия Вълева, която посещава маратона в Бостън от 3 г., била близо до финалната права в очакване на своя приятелка - участничка в маратона. “Попитах полицая какво се случва, а той каза само “Момиче, бягай!”, разказа тя пред бТВ и допълни, че приятелката й е добре, тъй като по време на експлозията била на 25-ата миля. Спрели са я на улицата без обяснения защо отменят състезанието. Казали й само да бяга в обратна посока, разказа още Вълева. 

Първият взрив не беше нещо особено. Хората просто се обърнаха и си помислиха, че може би е някаква по-стара кола или оръдие, защото днес е празник на патриотите в Бостън и е като традиция да избухне оръдие на определен час.

Никой не му даде такова голямо значение. Много бързо след това се  чу вторият взрив, който вече наистина беше много силен, може би три или четири пъти по-силен от първия”, разказа пред “Нова ТВ” и българинът Кристиан Русков. Той живее в Бостън и бил на маратона в непосредствена близост до взривовете.

Няколко часа след атентата, когато се връщах от работа, в метрото и гарите имаше повече полицаи от обикновено, патрулираха и войници, а хора с по-големи багажи бяха спирани за проверка. Това каза за “24 часа” българин, работещ в Ню Йорк. Негови приятели, връщащи се от чужбина, разказали, че на летището чакали над 2 ч на паспортния контрол и им било строго забранено да пипат телефоните си. Засилени са мерките за сигурност и във Вашингтон и други големи градове.