Превозвачи преговаряха с ГЕРБ в Плевен

Политика

16-04-2013, 20:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Признавайки многото свършено от екипа на министър Ивайло Московски и правителството, превозвачите поставиха нови искания

"Изключителен е личният принос на министър Ивайло Московски за включването на Автомагистрала "Хемус" в трансевропейската транспортна схема", заяви водачът на листата за народни представители на ГЕРБ в Плевен Цецка Цачева.

На срещата с превозвачи от региона присъстваше и самият Московски.

"В резултат на усилията му и на правителството на ГЕРБ, България ще получи 1.3 милиарда лева от ЕС за изграждането й. Пари, които няма да бъдат взети от българския гражданин", допълни Цачева.

Близо 1 млрд. лева са усвоени по оперативна програма "Конкурентноспособност" в мандата на ГЕРБ, припомни водачът на листата.

"Важно за Плевен е извеждането на Северна България като приоритет през новия мандат на ГЕРБ и договарянето на 32 милиарда лева за следващия програмен период", заяви още Цецка Цачев. 3 милиарда лева от тях ще са за малкия и среден бизнес, 8 милиарда за социални дейност.

Признавайки многото свършено от екипа на министър Ивайло Московски и правителството, превозвачите поставиха и нови искания за бъдещия мандат на ГЕРБ. Сред тях са ремонт на пътя Плевен – Оряхово, реконструкция на отсечката Видин – Силистра, намаляване на глобите и премахване на часовите ограничения за придвижване на ТИР-овете.