16 април ден на Конституцията, юристите и съдебни служители

Новините

15-04-2013, 18:12

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Ден на отворените врати в съдилищата в Стара Загора

По повод дененя  на Конституцията, юристите и съдебни служители - 16 април в съдилищата в Стара Загора  ще се състои ден на отворените врати.

В Районния съд в Стара Загора денят на отворените врати стартира в 10,00 часа в зала 3 на Съдебната палата. Стартът ще бъде даден с демонстрации на дело, след което ще се състои среща на ръководителя на Районен съд-Стара Загора с граждани. Присъстващите ще могат да се запознаят с дейността на съда, с условията на работа, с трудностите, които се срещат при правораздаването и в ежедневната работа на магистрати и съдебни служители.

В 10,30 ч. стартира денят на отворените врати в Административния съд в Стара Загора. В рамките на събитието, гостите ще бъдат запознати с функциите на Административния съд като арбитър между институциите и гражданите.

Ще бъде демонстриран начинът за разпределяне на делата, ще бъде презентирана вътрешноорганизационната дейност на съда и работата на служителите, както и правилата за посещение и поведение в съда и съдебните зали.

Присъстващите ще бъдат запознати със структурата на институцията, със спецификата на работа на магистратите, с услугите и възможностите, които предоставя съда при обслужване на граждани и вещи лица.