"Модерна България" ще "изглади" законите в BG

От движението събират подписи за референдум върху дъски за гладене

Гражданска листа "Модерна България" пуска 600 дъски за гладене "за" граждански контрол над политици и закони, съобщиха от движението.

В близките дни големите български градове ще бъдат осеяни с масички за събиране на подписи за референдума, за който работи движението.

По американски метод "масичките" представляват дъски за гладене.

"Подписката за референдума ще бъде гръбнакът на предизборната кампания на Гражданска листа "Модерна България", обясни Борислав Цеков, водач на листите в 23-и Софийски многомандатен избирателен район и в Благоевградска област.

Много от подписалите се споделили своето разочарование, дори гняв от партиите, които ги ухажват само веднъж на четири години.

"Депутатите на Гражданската листа ще работят за реален граждански контрол върху политици, закони и монополи", каза Цеков в Гоце Делчев, където има срещи с избиратели. По думите му депутатите на "Модерна България" няма да стават министри и ще подкрепят само правителство, което се ангажира с изпълнение на мерките от Гражданския манифест за смяна на системата.

И други граждански кандидати на "Модерна България" използваха слънчевата неделя, за да разясняват на хората мерките в Гражданския манифест за смяна на системата от 24 юни 2012 г.

В Стара Загора Александър Желязков, който води гражданската листа в региона, остро разкритикува безотговорността на всички партии, довела до невиждана младежка безработица.

Михаил Шишков, водач на листата в Ловешка област, се срещна с избиратели в Ловеч, Тетевен и Троян.

"Основните им оплаквания са: бедността, липсата на перспективи за развитие на региона и на възможности за граждански контрол. Хората искат да знаят как се харчат парите им от данъците", съобщи Шишков.

Водачът на листа в 25-и Софийски многомандатен район проф. Владимир Чуков пък инструктира останалите граждански кандидати от листата как да правят кампания "от врата на врата".

До момента Движение "Модерна България" е събрало подкрепата на 120 000 граждани за каузата си - въвеждане на механизъм за отзоваване на депутати, общински съветници и кметове и право на всеки гражданин да сезира Конституционния съд, когато законите нарушават правата му.