16 април: Женски времена

Слънце в Овен, Луна в Рак

Астрологична картина на деня - 16 април


Вторник е ден, който традиционно носи енергията на Марс, а това изисква от нас да проявим воля и инициатива. Темите обаче ги задава Луната, която днес е в знака на своето владение - Рак. Венера също се чувства господарка, а това вече определено е намек, че женските теми днес ще бъдат особено актуални. Семейството, домът, комфорта и взаимоотношенията в него, децата и родителите ще се опитат да привлекат вниманието ни и дори могат да ни накарат временно да отложим някои делови и професионални задачи. Дамите също така не бива да забравят да подчертаят обаянието си, което не само ще подкрепи самочувствието им, но и ще им помага да привлекат към себе си внимание и подкрепа.

Разбира се активните теми на седмицата ще присъстват видимо в ежедневието ни и настойчиво ще привличат вниманието към себе си. Днес можете да се почувствате привлечени от някоя свежа идея, но преди да и се отдадете, превръщайки я в дело, помислете какви ще са резултатите и последствията от него. Особено, ако тя е чуждо предложение. Ако имате доверие на човека, който стои зад нея, можете да рискувате и да последвате порива си. Но ако репутацията му е съмнителна, не прибързвайте, тай като не е изключено да си навлечете неприятности.

Работа и бизнес
Човешкият фактор и личните симпатии днес ще бъдат решаващи за развитието на деловите теми. Оценките и решенията пък ще бъдат твърде субективни, което съдържа потенциални рискове, в случай че сте ангажирани с напълно нови и непривични за себе си дела. Не прибързвайте с изводите и действията.Утрешният ден ще ви донесе повече яснота.

Здраве, хранене и красота
Много важно е днес по никакъв повод да не консумирате птиче месо и яйца. Всички останали храни са полезни, особено ако бъдат овкусени с ароматни подправки. Билковите отвари и смеси, приготвени и приети днес, имат изключително благотворно влияние върху организма. Изключително полезни са и плодовете - цитруси и всички, които растат и зреят над земята.
Благоприятен за аромотерапия и общи оздравителни процедури за кожата и косата.

Подмладяващите грижи също ще имат забележителен и траен ефект. Потгответе кожата като отстраните мъртвите клетки с пилинг или скраб за да може тя да поеме пълноценно подмладяващите и подхранващи средства. Предстои смяна на лунната фаза, която привежда женския организъм в покой и днес е последният ден в който всички използвани средства ще бъдат пълноценно усвоени. Косата расте бързо и подстригването ще стимулира растежа и, но оформената сега прическа няма да запази дълго формата си.