Пловдив посрещна Бойко на крака (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

12-04-2013, 20:46

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Симпатизантите на ГЕРБ изпълниха Античния театър до краен предел

Стотици пловдивчани изпълниха пловдивския Античен театър до краен предел на официалния старт на предизборната кампания на ГЕРБ. С ръкопляскане и ставане на крака множеството посрещна лидера на партията и водач на листата в града – Бойко Борисов. Преди да заеме мястото си, той обиколи театъра, за да приветства публиката. След това пък се изви опашка от желаещи да му вземат автограф. Сред тях имаше както малки деца, така и възрастни хора. Сред първите бе и Стефчо Автографа. Това забави излизането на Борисов на сцената.

Затова думата взе председателят на предизборния щаб на ГЕРБ - Цветан Цветанов Той разкри, че пристига под Тепетата след предизборна обиколка в общините Благоевград, Петрич, Струмяни и Симитли. В същото време, вместо да водят своя кампания, от БСП го следили и пуснали в медиите материали, че „връхлита кметовете агресивно”. Те нямат програма, залагат само на черен пиар, посочи Цветанов.

А ние искаме да продължим да работим, защото това е най-доброто. На сегашния вот има рекорден брой партии – 45. Това цели да разпилее гласовете. Затова ви призовавам да гласувате разумно, заяви още бившият вътрешен министър. Той си пожела пълно мнозинство в следващото Народно събрание.

Цветанов сподели още, че сред публиката е срещнал "големия демократ и пловдивчанин" Спас Гърневски. Освен това той помоли Бойко да не му се кара, че е без вратовръзка, като изтъкна аргумента, че и водещият на програмата не носи такава.

Вместо това Борисов се обърна към пловдивчани: Как ви събраха тук? Той обясни, че въпросът е провокиран от скъпоплатените пиари на Станишев. Те твърдели, че хората са събирани с автобуси. Никой не може да докара някой насила тук. Противниците ни са изтъкани от злоба и безсилие, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Станишев 4 години беше кукла на конци, а сега сам иска да бъде кукловод. Затова е пуснал четирима актьори в столицата. Това значи, че бяга от отговорност и реално не иска властта. Само обещават да вдигнат заплатите с кредити. А после кой ще плаща? Децата ни ще връщат тези пари с лихви, заяви Борисов. Това за златото, платината и рудите пък ако беше вярно, Тодор Живков щеше да позлати България, допълни той.

Ние построихме най-малко 3 пъти повече от тях. Аз знам всяко нещо, което съм свършил в Пловдив през последните 3,5 години. И за магистралите, за които винаги ме подиграват. Ами те са нещо нормално за XXI век. Ние отпушихме еврофондовете и ги строим със само 20 на сто наши средства. А те изхарчиха излишъци, дадоха ги на Батко, Братко, Леля и оставиха страната в тежка криза. Във време, когато Гърция, Кипър и Испания са на ръба, страната ни е финансово стабилна. Ние повишихме кредитния й рейтинг. Аз вярвам повече на Стандарт енд Пурс и Фитч повече отколкото на Орешарски, заяви още бившият премиер.

Сега готвят сценарий – искат да спечелим, но с малко. ГЕРБ обаче няма с кого да се коалира. Невъзможнио е да работим с БСП, ДПС или пък Атака. Доган е изключителен играч и явление в политиката, той няма да иска да се събере само с БСП, защото това ще му носи негативи. Така отиваме на нови избори, но икономиката ни ще се срине. Ще настанат времена, в които подривните структури отново ще процъфтяват. Те точно това искат. Една прокурорка е крила 12 дела за Белене, и сега пак чувам приказки за втора АЕЦ. И това при положение, че дори сега няма къде да продаваме ток. Нищо – главният прокурор е от Пловдив, той ще им потърси отговорност, заяви още Борисов.

В България никога не е имало толкова демокрация, въпреки провокациите на другите. Станишев сам си е пуснал досието. Той, освен мръсно, не може друго да прави. Те имат огромен контрол върху медиите. Аз обаче няма да играя тяхната игра. Пожелавам ви успех и не се подвеждайте, заяви още Бойко. Той посочи, че по-добре да не се експериментира с кабинети на граждански експерти и пр. Моите кандидати също са експерти и са граждани, посочи лидерът на ГЕРБ.

След речта на Борисов за доброто настроение на публиката се погрижиха Мария Илиева, Орлин Павлов, Поли Генова, Рафи, Ангел и Моисей, актьорите Димитър Рачков, Васил Василев – Зуека, Любо Нейков и ансамбъл „Българе“.