Нина Добрев иска $2 милиона да залюби Левски

Най-скъпите сцени от филма за Апостола ще се снимат в Пловдив

Кадри от филма за Левски ще бъдат заснети и в Стария град на Пловдив. През лятото калдъръма става снимачна площадка. Тук ще се заснемат етюди с Руския консул, Граф Игнатиев, Евлоги и Христо Георгиеви. Ще има пресъздаване на пищни партита и малко разпити.

При масовите сцени шансът случаен пловдивчанин да се види в екшъна е голям. Нужен е само костюм от времето на Левски, разказа за Plovdivutre.bg режисьорът на лентата Максим Генчев.

Преди Пловдив филмът се снима в три манастира край Велико Търново. Първите сцени са готови, имаше дъжд, кал, коне, интимни моменти, издаде Генчев.

Лентата ще разкаже целия живот на Дякона - от 5-годишната му възраст до залавянето му. В 180-минутния игрален филм ще участват 70 образи. Повечето са исторически личности, с които Дяконът е имал срещи и отношения, като Евлоги Георгиев, вуйчото на Апостола - архимандрит Василий, поп Петър, Лейла - дъщеря на Мухарем бей и др.

Евлоги Георгиев ще бъде изигран от режисьора Тодор Анастасов. Във филма ще участва и Ники Сотиров.

Сред пловдивските артисти са Симеон Алексиев и Мария Миради.

Последно главната роля е поверена на актьора от Плевенския драматичен театър Веселин Плачков. Той ще играе Васил Левски като зрял човек. Това е първа роля в киното за 33-годишния артист. Имаше доста руси кандидати със сини очи, но избрах него, призна режисьорът. С Веселин заснехме няколко сцени. Някои са монтирани. Разкошен е, стои като Бог, сподели Генчев.

Деветгодишният Симеон Филипов ще бъде Апостола като дете. Той пък бил бъдещият Леонардо ди Каприо.

В интервю за Plovdivutre.bg преди месеци режисьорът сподели, че има амбиции да привлече за любима на Левски Нина Добрев. След доста разговори с мениджъра й обаче станало ясно, че хонорарът на звездата е 2 милиона долара. Вече не я искам, имам в главата си две чисти като сълза момичета, студентки от НАТФИЗ. Нина Добрев да си играе с вампири, коментира Генчев. По сценарии любовните сцени трябва да се заснемат, “когато цъфнат розите, иначе ще се чака жътвата”.

Актьорите в игралната продукция още не са получавали хонорари. Надникът у нас е около 250 лева, в чужбина тарифата е 300 евро.

Животът на Апостола на голям екран ще излезе близо 2 милиона и 300 хиляди лева. Сега са налични около 50 хиляди.

Подадено е искане за субсидиране и от Националния филмов център. Първоначално там отказали да приемат документите, защото снимките били започнали. След заплахата на Генчев за медийна атака възможността за финансиране се увеличава.