Почина 60-годишният мъж, погубил 13 души в Сърбия

Сърбия още е в шок от най-голямата кървава баня в страната в последните 20 години

60-годишният мъж, който във вторник уби 13 души в сръбското село Велика Иванца, след което опита да се самоубие с куршум в главата, почина от раните си.

Bulgariautre.bg, напомня че във вторник сутринта Любиша Богданович уби момче на две години, шестима мъже и шест жени. Убийствата бяха извършени с пистолет, който стрелецът притежавал законно. Много от жертвите имали роднинска връзка с убиеца.

Жената на убиеца Яворка Богданович разказва за първите мигове след атаката, че Любиша влязъл в кухнята, казал, че вече няма живот за тях и стрелял отгоре й. Тя чула нов изстрел и изгубила съзнание. Когато се съвзела, допълзяла до банята, но Любиша отново влязъл вкъщи и изненадан, че я вижда жива - стрелял отново.

"Той беше много нервен. Биеше ме, баща му беше същият", заяви пред полицията съпругата му Яворка Богданович, цитирана сръбските медии. Тя беше тежко ранена при нападението и беше приета в болница в Белград.

Братът на съпругата на убиеца заяви от своя страна, че Любиша бил "добър за селото, но труден за семейството". Той го описва като нервак и човек с труден характер.

Според полицията и съседите нищо в ежедневието на Богданович, неквалифициран работник, безработен от една година, не подсказвало, че е способен да извърши подобно масово убийство. Мъжът бил в редиците на сръбските сили по време на сърбо-хърватския конфликт от 1991 до 1995 г. Според съседите баща му се самоубил, а негов чичо и братовчед били настанявани в психиатрична клиника.

Колективното погребение на жертвите ще се състои утре в ранния следобед на гробището на селото, в което стана масовото убийство, предаде АФП.