Мощна уборка в "Северен" за "Да изчистим България"

Мисия Пловдив

11-04-2013, 12:07

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Цялата администрация на района ще даде пример на гражданите

Администрацията на "Северен" ще се включи в кампанията "Да изчистим България за един ден" следващата събота, съобщи кметът на района Ральо Ралев.

Служителите от кметството ще бъдат ангажирани в почистването на бул. "Марица север" в участъка от моста на бул. "Васил Априлов" до моста на бул. "Цар Борис III Обединител".

Ще има и уборка на детските площадки пред бившата поликлиника "Надежда", на улиците "Дилянка" и "Лайка", изградената от Зонта клуб площадка на бул. "Дунав", зелените пространства около МБАЛ "Пловдив", индустриалната зона на ул. "Георги Бенев".  Директорите на детските градини и училищата в района ще се включат активно в почистването на детските и учебните заведения. Голяма фирма в района пък е изявила желание да почисти парк "Рибница".

Кметството е осигурило техника за почистване на "Рогошко шосе" - от траурния парк до екарисажа, както и на бул. "Северен".

Рециклираните отпадъци ще се събират на три места: парк Рибница, до пазара на ул. "Огражден" и до моста на Герджика.

Кметът Ральо Ралев отправи апел към жителите на района да се включат в инициативата за почистването. Гражданите могат да получат чували и ръкавици в отдел "Екология" от понеделник до петък от 9 до 16 ч. На самия 20 април чували и ръкавици ще се раздават на трите сборни пункта – парк Рибница, пазара на ул. "Огражден" и моста на Герджика.