100 000 харесвания и мама спира цигарите. Готово!

Общество

11-04-2013, 10:10

Снимка:

Facebook

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Момче организира една от малкото смислени кампании във Facebook

Почти всеки е бил атакуван с безсмислени кампании във Facebook, а всекидневно се "постват" стотици нелепи снимки от администратори с цел да съберат харесвания. Практиката показва, че българинът натиска бутона "Like" най-вече под патриотични картинки.

Но ето че в социалната мрежа може да има и възпитателен ефект.

Антонио Стоев събра над 100 000 харесвания на своя снимка за 24 часа, а цялата акция има и своята кауза - майка му да се откаже завинаги от цигарите.

Момчето сподели, че идеята му дошла от американска двойка, която събрала 1 милион харесвания за два дни.

И решил да мотивира майка си да зареже цигарите. И чудото се случва - за денонощие успява да събере необходимите 100 000 харесвания на снимката.

"В началото въобще не вярвах, че ще постигне такъв резултат. Може би затова се и съгласих. Сега обаче осъзнавам той колко е разтревожен за мен и как вреда на здравето си. Аз съм пушач от 30 години и вместо тези пари да ги давам за цигари, мога да го заведа на екскурзия", коментира майка му Стефка пред националната телевизия.

Антонио се радва на солидна подкрепа във Facebook от непознати потребители.

"Tи си чудесно дете. Моят съвет към теб е - никога не посягай към цигарите и към другото, знаеш. А майка ти щом и трябва толкова силна мотивация, не вярвам да спре цигарите, колкото и лайкове да събереш. Дано не пуши в твое присъствие",

"Аз самата съм майка и пуша, но не се гордея с това. Накара ме да се замисля - може би е време и аз да ги спра. Няма значение от подбудите - идеята е добра и дано има успех", "Едно от най-смислените неща, които съм виждала във Facebook", са само част от коментарите под снимката.

Със сигурност акцията на момчето ще провокира и други хора да се откажат от вредния навик, като само по себе си това прави акцията му още по-значима.