Развод за 1 250 000 лв. между Надежда и Костов

Най-доброто от печата

11-04-2013, 07:27

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Сини гласят ново обединение, но след изборите

Драматичният развод между формациите на Надежда Нейнски и Иван Костов е бил заради 1 250 000 лв., научи "Стандарт" от източници в десницата. Новината потвърдиха партийци от двата лагера. Командира втрещил "Синьо единство" с ултиматума да набавят парите "до сутринта", което на практика означавало да ги осигурят за 5-6 часа. 
След като първоначално преговорите за коалицията вървели по мед и масло, хората на Надежда поискали съпредседател и предложили нея. "Като искате съпредседател, дайте половината пари за кампанията", отсякъл Костов. От "Синьо единство" възразили, че не е честно, тъй като нямат половината места. Но не успели да се наложат пред Командира. Според препатили от преговори с него преговарящият екип не е бил достатъчно твърд. А в такъв случай Костов мачкал без милост. Той дори до последно смятал, че може да се регистрира сам и хората на Надежда да му паднат на тепсия в листите на ДСБ. Всичките му действия подсказвали, че това е истинската му цел и това разбира под обединение, казват хора на Нейнски.
Светослав Малинов от ДСБ призна, че е имало разговор за съвместното финансиране. "Да, сумата беше обсъдена. Тя е в рамките на лимита, позволен от закона", каза той. "Тази сума беше изчистена в началото на разговора, тя беше приета без обсъждане, после се премина към темата за листите", допълни Малинов. Според него няма нищо необичайно в това да се договарят средствата за кампанията. Малинов обаче не пожела да коментира дали е имало обсъждана сума, която е трябвало да внесе ДСБ. Той не знае да е поставян срок от 5 часа за внасяне на парите от хората на Нейнски. Малинов заяви, че няма информация да се готви съюз между десните без ДСБ. Според стари сини кадри печелившият ход е след изборите обединение на всички десни, но начело с млади лица. "Дори Доган, който няма проблем да влезе в парламента, се оттегли, а нашите не искат", възмущават се сини.