Овчарката на Бойко тушира Путин (СНИМКИ)

Булевард

10-04-2013, 15:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Президентът на Русия си поигра с домашните любимци на снега

Руският президент Владимир Путин показа два от своите домашни любимци по време на разходка в извънградската си резиденция в Ново-Огарьово край Москва.

Сред любимите му кучета е българската овчарка Бъфи, която му беше подарена на 13 ноември 2010 от тогавашния български премиер Бойко Борисов.

Компания на Бъфи прави японското куче от породата акита - Юми. Японският пес, който е от същата порода, както и прочутият Хачико, беше подарен на руския президент през миналата година от губернатора на префектура Акита в знак на благодарност за помощта, която Русия оказа за преодоляване на последиците от смъртоносното земетресение и цунами, които връхлетяха островната държава на 11 март 2011.

Изглежда Путин отлично се забавлява със своите домашни любимци. Шампионът по джудо явно едва удържа на напора на силната българска овчарка, която отдавна не е онова малко пале, изненадало с появата си всички в края на пресконференцията и трудните българо-руски енергийни преговори през ноември 2010.

Бъфи първоначално се казваше Йорго, но Путин организира специален общонароден конкурс за избор на неговото име. Той беше спечелен от малкия Дима Соколов от Москва, който стана кръстник на българската овчарка.