11 април: Основите на бъдещето

Слънце в Овен, Луна в Телец

Астрологична картина на деня - 11 април

Ако вчера сте успели да преразгледате подредите наново приоритетите си, както и да вземете важни решения в следствие на това, днес ще почувствате забележително облекчение и спокойствие. А и времето е позабави своя ход, събитията няма да се развиват така бързо както до вчера, което ще ни даде възможност да ги осмисли и да поемем глътка въздух. А той ще бъде наситен с пролетни ухания и богати цветове, на които не бива да пропускаме възможност да се порадваме.

Разбира се интензивните Марсови предизвикателства е продължават да изискват от нас смели и бързи реакции. Днес и утре ще ни се налага да правим избори, за които не всички ще бъдат подготвени. Но пък направим ли ги, животът ни ще стане далеч по лек, приятен и подреден, тъй като това ще отстрани от пътя ни съществуващи до момента възпрепятстващи фактори и ще ни помогне да се освободим от тежестта на някои отговорности и задължения поети в миналото. А това винаги ни помага да обърнем лице към нови перспективи. В случай че се колебаете, последвайте интуицията си-тя ще ви насочи към верните решения.  Спокойствието на днешния ден също така ни дава възможност да анализираме чувствата и реакциите си и така по добре ще вникнем в причините и същността на текущите си проблеми

Работа и бизнес
Днес е подходящо и дори наложително да обмислим и обсъдим някои дългосрочни планове и проекти. Търсете помощници и съмишленици, правете уговорки с тези, които могат да ви съдействат, положете основите на новите начинания и проекти. В случай че ви се налага да общувате с авторитетни фигури, говорете по малко и то най-вече в контекста на молбите си към тях. Демонстрацията на индивидуалност, сила и авторитет по-скоро е ви попречат да получите желаната подкрепа. Успешно е протичат дейности, които изискват повече фантазия и чувство за хармония.

Здраве хранене и красота
Клетките на тялото се пробуждат и зареждат с енергия, затова скоро е почувстваме прилив на сили и вдъхновение. Днес е подходящо да стартирате нов цикъл физически упражнения, хранителен или двигателен режим. Енергията на новолунието ще подкрепя желанието ви за здравословен живот и стройна фигура и усилията ви е се увенчаят с успех. Изключително полезни днес са укрепващи и оздравителни масажи с етерични масла. Маслата можете да използвате успешно и с козметични цели за подхранване на кожата и косата. Полезните съставки от тях ще бъдат напълно усвоени.

В менюто следва да се стремите към разнообразие и не бива да гладувате-това ще обезсили тялото ви и е лиши клетките му от възможността да поемат ценни и полезни за тях вещества чрез храната.