Най-рано в края на май пускат "Дунав мост-2"

Мостът все още няма Акт 15 и Акт 16, обяви транспортният министър

"Дунав мост - 2" може да бъде пуснат най-рано през втората половина на май месец, съобщи  служебният министър на транспорта Кристиян Кръстев пред членовете на Обществения съвет в сектор "Транспорт".

Той напомни, че мостът над Дунав при Видин все още няма Акт 15 и Акт 16.

Сред приоритетите си по време на своя мандат министър Кръстев посочи борбата срещу сивия сектор в автомобилния транспорт, оздравяването на железниците и реализирането на проектите по ОП "Транспорт".

Пред членовете на Обществения съвет той посочи, че предстои да стартира концесията на летището в Балчик, на летище Пловдив, както и концесиите на пристанище Русе - изток, на жп гара Варна.

"Контролът върху концесиите ще бъде както досега", обеща министър Кръстев.

По време на Обществения съвет бяха изказани редица притеснения и възражения във връзка с течащата процедура за приватизация на "БДЖ – Товарни превози".

"БДЖ е много сериозна тема, но приканвам това да не бъде тема, която ще се обсъжда само на Обществения съвет. Спирането на процеса на приватизация е акт на Министерски съвет", коментира той, но част от членовете настояха, че самият министър на транспорта може да направи предложение за спиране на приватизационната процедура.

Чуха се и мнения, че тази приватизация ще доведе до създаването на поредния частен монополист.

Кръстев все пак призна, че не на всяка цена трябва да се приватизира "БДЖ - Товарни превози".