Минута не стигнала на полицаите да спасят обесения арестант

Крими

09-04-2013, 13:09

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пиян шофьор си надяна въжето в ареста, полицаи пред уволнение

Полицаите от Благоевград действали адекватно, но ще има наказания

Животът на 39-годишния Иван Михайлов, който се обеси снощи в ареста в Благоевград, е можело да бъде спасен. Той е окачил примката на врата си, като е използвал постелката на дюшека в килията, а не както гласеше друга версия - връзка от анцунга си, пише Struma.bg.

Полицаите са закъсняли с реакцията си фатално, като само ако минута по-рано са действали Михайлов е щял да бъде спасен.

Килиите на арестантите са с видеонаблюдения, а наблюдаващият мониторите е реагирал с 1-2 минути закъснение. Това обаче тепърва ще се изяснява от разследващите.

"Не може обаче наш служител да виси точно пред килията и да се взира в арестанта, това притеснява задържаните. В момента, в който е забелязано на монитора, че има инцидент, полицаите са действали адекватно и са направили всичко възможно да го спасят, това се вижда на камерите. Ако бяха реагирали минута по-рано, мъжът можеше да е жив. Ще има наказания за служителите, но те няма да върнат живота на обесилия се", заяви полицейски началник, цитиран от електронното издание.

Иван Михайлов бе заловен вчера да шофира в нетрезво състояние, а по-късно отказа кръвна проба. При ескортирането му до районното управление пък пробвал да избяга от колата в движение.

Имал е присъда пробация за същото провинение, а това е било третото му установено прегрешение пред полицията и дрегера.