Най-добрият работодател е... Той е... Facebook

Свят

09-04-2013, 10:21

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Google заема едва шесто място в избора на служителите

Социалната мрежа Facebook беше определена за най-добрата компания за работа в света. Google заема шесто място в класацията, а в топ 20 присъстват още седем технологични компании. Класацията е създадена от британския сайт Glassdoor въз основа на анонимни оценки на компаниите от техни служители.

Към декември 2012 година във Facebook са работили 4619 души.

Служителите в компанията най-често разпускат с джаги, имат дни посветени на видео игри и тенис на маса. А всеки млад родител в компанията получава 4000 долара, съобщава в. "Ню Йорк Таймс".

IT компанията Ривърбед, чиято централа се намира в Сан Франциско, е на трето място в класацията. Социалната мрежа на професионалисти Линкедин е 14-та най-добра компания за работа в света. Компанията Нешънъл Инструментс с офис в Нюбъри, графство Бъркшир, е на осмо място, а сред другите технологични компании в топ 20 са Акамай, Рекспейс, Гартнър и Уъркдей.

Glassdoor позволява на потребителите си да споделят цялостните си впечатления за работата за дадена компания, както и да разкриват подробности за заплатата си, за процеса по кандидатстване за работата. Сайтът съобщи, че е получил близо три милиона оценки и съобщения за заплатата.