Пиян шофьор си надяна въжето в ареста, полицаи пред уволнение

Крими

09-04-2013, 10:02

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

39-годишен мъж се обеси в Благоевград

Хванат шофьор в нетрезво състояние и задържан от полицията в Благоевград, се е обесил в ареста около 18 часа вчера, 8 април, съобщиха от МВР.

39-годишният Иван Михайлов е бил задържан около 14.30 ч. в село Изгрев след като е бил спрян от полицаи и дрегерът отчел 1.8 промила алкохол.

Пияният отказал да даде кръв за изследване, а на път за районното управление направил опит да слезе и да избяга. Той е задържан около 17:00 часа в Първо РУП-Благоевград с полицейска мярка за 24 часа. Срещу него е започнато бързо полицейско производство.

Час по-късно шофьорът е намерен обесен на връзката на анцуга си в ареста на полицейското управление. По информация на bTV обаче арестантът се е обесил с чаршаф, който е бил на леглото в килията. Дежурните полицаи го открили в безсъзнание, извикали Бърза помощ, но мъжът починал в линейката.

Директорът на благоевградската полиция комисар Георги Костов отказа повече подробности с мотив, че вече се води досъдебно производство. Той обаче е категоричен, че служителите, допуснали инцидента, ще бъдат наказани.

Разследването ще изяснява всички обстоятелства и причини за настъпване на смъртта на мъжа и дали тя е настъпила в резултат на извършено престъпление от общ характер, съобщиха от Областната дирекция на МВР.
Ще се установят и данни за извършени дисциплинарни нарушения от страна на служители.

Инспекторатът на МВР също е започнал проверка по инцидента, изпратени са и служители на Института по психология на МВР.

Двама полицай от Първо РУП-Благоевград са заплашени от дисциплинарно уволнение заради обеселия се снощи арестант, допълва БГНЕС.