Цветанов нажежи "Арена Армеец" за Борисов

"Уважаеми победители", обърна се той към хилядите привърженици на ГЕРБ

"Уважаеми победители", обърна се зам.-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб Цветан Цветанов към симпатизантите и членове на партията, изпълнили до краен предел столичната зала "Арена Армеец".

"Казвам уважаеми победители, защото от 2006 година ГЕРБ печели седем последователни победи. Искрата за тази надежда на България беше благодарение на нашия лидер Бойко Борисов", каза той от трибуната на Националната конференция.

"Като вицепремиер и министър на вътрешните работи успях да преборя и пречупя гръбнака на организираната престъпност", заяви МВР шефа и прекъсна словото си, за да покаже видеопрезентация на свършеното от ГЕРБ.

Преди да представи водачите на листите на ГЕРБ Цветанов направи кратък преглед на историята на партията от нейното основаване като сдружение, през учредяването й в Зала 1 на НДК.

"2005 година участвахме в първите частични избори в София без партия, а с авторитета на Бойко Борисов. 2009 година е най-важният момент за България – европейски избори и парламентарни, които дадоха възможност българските граждани да изберат политическа партия ГЕРБ, с лидер Бойко Борисов, с министър-председател Бойко Борисов, припомни зам.-председателят на партията. Без вас нямаше да има Цветанов, нямаше да има ГЕРБ", обърна се той към делегатите в спортната зала, които дълго аплодираха думите му.

Дясната ръка на бившия премиер настоя, че управлението на ГЕРБ е било много трудно, заради тежкото наследство на Тройната коалиция.

В предстоящите 30 дни, даде директива Цветан Цветанов, е важно всички водачи в избирателните райони да положат много усилия, за да продължи ГЕРБ да бъдат първа политическа сила.

Представянето на водачите на листи започна с Бургас /Ивелина  Василева/, Варна и Стара Загора /Лиляна Павлова/, Враца - бившият социален министър Тотю Младенов, Габрово - Томислав Дончев.

В  един от най-трудните райони - Кърджали, ще води Цвета Караянчева, в Русе - Пламен Нунев. Десислава Танева е водач в Сливен.

Цветан Цветанов е пръв във Велико Търново и Благоевград, Делян Добрев - в Хасково и Перник.

Цветанов обяви и добрата новина, че бившият икономически и енергиен министър очаква трето дете - в процеса на кампанията или след нея.

Заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ в последния парламент Искра Фидосова оглавява листата в Монтана.

Председателят на 41-то Народно събрание Цецка Цачева ще бъде първа в Плевен.

Ивайло Московски води листата на ГЕРБ в 23 МИР-София, в 24 МИР пръв е Владислав Горанов, както и за София-област.

Лидерът на партията Бойко Борисов ще се изправи в 25 МИР-София срещу председателя на БСП Сергей Станишев, в Пловдив-град - срещу Стефан Данаилов.

"Можем да успеем, когато номинираме Бойко Борисов за водач и за следващия министър-председател на България", завърши представянето на листите Цветан Цветанов.