ГЕРБ е единственият разумен избор, смята Соколов

Политикът гостува във "Факторът Кошлуков" по TV7

"Няма друг разумен избор за всеки десен човек освен ГЕРБ, след като това е дясната партия, призната и от Европа, след като тя е алтернативата на бившата тройна коалиция, алтернативата на БСП и ДПС", заяви в предаването "Факторът Кошлуков" по TV7 Йордан Соколов, председател на Народното събрание по време на управленския мандат на ОДС и Иван Костов.

Така Соколов би отговорил на много разочаровани десни хора, които му задават въпроса за кого да гласуват, след като ДСБ и СДС нямат никакъв шанс да влязат в парламента.

"Аз смятам, че управлението на ГЕРБ ще бъде запомнено с добро", каза Соколов. Той смята, че инфраструктурата е най-важна за икономическото развитие, както и финансовата стабилност, която правителството на Бойко Борисов е осигурило.

Бившият парламентарен шеф сподели, че се надява ГЕРБ да има мнозинство в следващото Народно събрание, за да не му се налага да прави коалиции с БСП или ДПС. "Не виждам с кого ГЕРБ ще направи коалиция, ако ДСБ и СДС не влязат в парламента, а аз не виждам такъв шанс, тогава остава г-жа Кунева", каза Соколов.

Като бивш вътрешен министър, който знае как стават подслушванията и колко хора участват в тях, Йордан Соколов отхвърли възможността 4 години да се подслушва незаконно. "И сега да изтече информацията с един анонимен сигнал, хвърлен някъде...", усъмни се юристът. Той все пак очаква прокуратурата да завърши проверката си, но се опасява, че и тя може да се превърне в политическа мишена, ако не открие доказателства за незаконно подслушване.

"Очевидно целта е някои партии да имат оправдание, ако на предстоящите избори не получат резултатите, които искат", прогнозира Йордан Соколов, който заподозря, че това е истинският замисъл на сигнала за незаконното подслушване.