"Самотният рейнджър" с Джони Деп по кината през юли

Бургас Лайф

06-04-2013, 06:00

Снимка:

Форум филм България

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зомби апокалипсис връхлита Земята през лятото

Братя Коен в тандем с Камерън Диас за супер комедия

Чаровният актьор ще участва и в петата част на "Карибски пирати", които излиза през 2015 г.

Любимецът на Холивуд Джони Деб обединява сили с Хелана Бонъм-Картър в новия проект на Джери Брукхаймър "Самотният рейнджър", който ще се завърти в киносалоните у нас на 5-и юли. 

Филмът е вдъхновен от едноименния радос сериал. В него се разказва за маскиран, бивш тексаски рейнджър и неговия приятел индианец, които заедно се борят за спаведливост в дивия запад. Персонажите се превръщат в икони на Американската култура като първоначално оживяват в радиопрограмата, по-късно развита в комикси, игрални филми и ТВ сериали.

 Индианецът и воин на духа Тонто (Джони Деп) разказва непознати истории, които преобразяват човека на закона Джон Рийд (Арми Хамър) в легенда, олицетворяваща справедливостта. С динамично действие и остроумно поднесен хумор "Самотният рейнджър" е лудешка надпревара с влака – беглец, поредица от изненадващи прояви на героизъм и комични сблъсъци, в които са въвлечени два необичайни и противоположни персонажа, събрани от съдбата, за да обединят сили в борбата с алчността и разврата.

"Роден съм в Детройт, където е създаден оригиналният радио сериал за Самотния рейнджър. В последствие гледах телевизионната версия и трябва да призная, че съм дълбоко свързан с тази история“, разказва продуцентът на лентата Джери Брукхаймър за проекта.

По повод участието на Джони Деп и Арми Хамър Брукхаймър добавя: "Процесът, в който Джони дава живот на героя си Тонто, както и при Джак Спароу, е с неговия собствен и особен подход. Харесва си персонажа, създава си концепция за него, изгражда физическия му образ и заедно с гримьорите правят няколко кадъра, с които той ми показва как си представя да изглежда Тонто. Определено Джони отново успя да създаде емблематичен образ, който въздейства много силно. Това, което нямам търпение зрителите да видят, са взаимоотношенията между Тонто и Самотния рейнджър, защото ние правим филм за истинската история, за това как тексаският шериф се превръща в Самотният рейнджър".

Предизвикателствата по време на снимките на продукцията са не по-малко от тези при заснемането на "Карибски пирати". "Еднакво трудно е да снимаш кораб в непредвидимото море на Карибите или във влакова композиция в пустинята на Ню Мексико. И в двата случая времето е това, което може много бързо да те хване неподготвен".

За радост на всички фенове на поредицата за капитан Джак Спароу, Джери Брукхаймър потвърди, че през лятото на 2015 г. ще излезе петата част на "Карибски пирати": Върху сценария в момента работи Джеф Натансън ("Хвани ме, ако можеш").

Официалната премиера на "Самотният рейнджъре на 5 юли 2013 г.