Няма да има режим на тока, гарантира Райков

Премиерът заяви още, че започнатите проекти от предишното правителство също няма да се спират

Няма да се стигне до режим на тока, в България има огромно свръхпроизводство на електроенергия, обави премиерът Марин Райков.

"В момента частично се намалява производството от АЕЦ "Козлодуй". Това ще позволи се източат язовирите и да се въведе по-евтина енергия в микса", каза той и настоя, че няма основания за притеснение на хората.

По отношение на коментарите, че миньори ще протестират, Райков посочи, че ще се провери какво може да се направи и как може да бъдат задоволени техните искания.

На въпрос дали няма да спрат инфраструктурни проекти след прехвърляне на част от средствата в социалната сфера - служебният министър-председател отговори, че парите, които са наляти в социалната дейност ще бъдат прехвърлени за следващата година.

Премиерът бе категоричен, че проекти няма да се спират, а дори напротив - сегашното правителство продължавало да се придържа към развитие на проектите.

Днес премиерът се запозна с ремонтните дейности на бул. "Владислав Варненчик" във Варна. Той посочи, че държавата е отпуснала 5 милиона лева, тъй като от 1989 г. никой не си е мръднал пръста за цялостен ремонт на този булевард. Реконструкцията на "Владислав Варненчик" трябва да приключи на 9 май.