Филм на ужасите! Спретнаха погребение на жив мъж

Роднини приготвиха ковчега на младеж в Ловеч след мнимо телефонно обаждане

Години наред Ивайло обикаля болници и психиатрии. Един ден в кметството на родното му село Глогово женски глас съобщил, че е починал и роднините му трябва да си го приберат от моргата на ловешката болница.

Скърбящите близки веднага подготвили погребение, похарчили солидна сума пари за ковчег, гробари и всичко останало. Най-сериозно се заела лелята на момчето, която поела разходите.

Когато обаче роднините отиват в болницата, разбират, че родственикът им всъщност е жив.

"Кой се е обадил не можаха да кажат. В никакъв случай не е от нашата болница обаждането", обясни д-р Тихомир Бенев пред БТВ.

В Болничните заведения и в селото си младият мъж се държал агресивно, в тетевенското село Глогово го подозирали и за няколко умишлени палежа.

"Ковчега го приготвихме. При жив човек да плащам аз на гробари", възмути се най-ощетената от шегата Фидана Илиева, лелята на момчето.

Сега ковчегът е забутан на тавана на кметството. В този край на страната всеки погребва близките си в собствения си двор, за да са му близо. Така за Фидана 80 лева буквално са потънали в земята.

Проверката на здравната инспекция установи, че лечебните заведения са невинни. Никой не знае кой е шегаджията, а разпечатка може да поиска само полицията, ако се подаде жалба.

Изглежда единствените губещи са роднините на Ивайло, чиито средства най-вероятно никой няма да възстанови.