Не действаме бавно и мудно, ядосва се Владо Пенев

Политика

04-04-2013, 12:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Правителството не е дошло, за да разреши проблемите, заяви министърът на културата

Служебното правителство не е дошло, за да разреши неразрешените от години наред проблеми, а да даде възможност на добрите неща, които се развиват от началото на годината, в рамките на тези два месеца и половина да продължават да се случват. Това заяви служебният министър на културата Владимир Пенев.

Той коментира ситуацията, тъй като се ядосал на писанията, че правителството действало бавно и мудно.
"Страхотно се ядосах от това. Преди да стана министър не си давах сметка какво всъщност представлява едно посещение на някой министър или държавен глава в чужбина. Много тежки неща са ми се случвали преди. Участвал съм в много тежки снимки, бил съм пред камера до 5 часа сутринта. В последните 48 часа по време на посещението на президента Росен Плевнелиев в Унгария обаче всички ние в делегацията сме спали 5 часа. През това време имахме срещи на най-различни нива", обясни Пенев.

На министъра му предстои днес среща във връзка със стратегията за българската култура. Неговите надежди са тя да бъде изчистена и приета до края на април. Това ще позволи на министерството самостоятелно да кандидатства за европейски средства в следващия програмен период.