Октай до ДПС: Нито НСО, нито НЛО ще ви спаси от народния гняв!

Писмото на Енимехмедов е с дата 2 април и е озаглавено с цитат на Левски: "За чиста и свята република"

Обвиненият в опит за бийство на Ахмед доган, Октай Енимехмедов, е написал второ писмо от столичния арест, в който се намира вече близо 2 месеца.

То е с дата 2 април и е озаглавено с цитат на Левски: "За чиста и свята република", а хартията е оцветена като трибагреник.

"Нека лидерът на ДПС Ахмед Доган и пиявиците около него, които са част от неговото тяло, приемат случилото се в НДК като предупреждение и възможност, която им се предоставя в днешните демократични времена", започва писмото си Октай, цитирано от в. "24 часа".

По-нататък 27-годишният Енимехмедов съветва Доган и приближените му да се оттеглят невредими от политическата сцена, като преди това се извинят на избирателите си за извършените престъпления и предателства.

В следващото изречение тонът му се втвърдява и той открито заплашва: "В противен случай нито НСО, нито НЛО ще бъде в състояние да ви предпази от народния гняв".

Вчера прокуратурата повдигна обвинение на Октай Енимехмедов, нападнал публично в НДК лидера на ДПС, за опит за убийство на Ахмед Доган.

Ако бъде признат за виновен може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Анализът на всички доказателства, събрани по делото, сочи, че е извършен опит за убийство, а не закана, твърдят от обвинението.