Крави на лизинг щурмуват нета

Най-доброто от печата

04-04-2013, 06:45

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Обяви за отглеждане гърмят в глобалното пространство

Обяви за крави на лизинг. На това се натъкна "Новинар" при проверка на сайтовете за обяви в интернет. Предложенията важат за цялата страна, като преобладават хората, които търсят да закупят говеда по схемата на лизинга. В някои от изискванията категорично се посочва, че животните са с цел даване на мляко, а не за клане.

Не липсват и примамливи предложения за продажба на животни, като към тях купувачът може да се сдобие и с цял краварник, собствен водоизточник, агрегат за ток и сеновал.

Междувременно с все по-осезаемото пристигане на лятото се засилват и обявите, които призовават безработните да се замислят дали да не се включат в животновъдния ресор. Тази крачка, разбира се, би им донесла и приятно възнаграждение.

Най-търсени са помощници в отглеждането на едър рогат добитък. Някои от предложенията са конкретни, като дори се набляга на набирането на семейства.

"Търся хора за гледане на крави, желателно семейство. Осигурявам жилище, служебна кола и телефон. Отлично заплащане!", гласи една от примамливите оферти.

Любопитното е, че почти всички работодатели акцентират върху атрактивното заплащане и осигуреното жилище, в което служителите им ще могат да ползват без ограничения ток, вода, отопление през зимните месеци и дори интернет. Има и такива, които посочват определени дни за почивка, като основният е в неделя.

В много от предложенията изискванията към наемниците са да са двама души, за предпочитане семейство без деца и с опит в работата във ферми или в подобни селскостопански дейности. Обикновено за двама души общото заплащане варира около 1200 лв. твърда заплата, като тук се появяват и примамливите бонуси, които обаче не се описват или споменават в сделките.

Рамо до рамо с отглеждането на крави се мъдри и отглеждането на овце, биволи, зайци, кокошки и дори декоративни кучета. Любопитното е, че при развъдниците за кучета се осигуряват безплатно и квартири, които спадат в категорията "лукс". Тук изискването отново е за предпочитане работната ръка да е семейство, хората да обичат животните и да имат задължително средно образование.