Пиян свещеник се натресе в български ТИР

Животът

03-04-2013, 13:44

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Инцидентът станал на магистрала край Фаенца

Лек автомобил "Фиат Пунто" с италианска регистрация се блъсна в български камион ТИР с ремарке на автомагистрала А14 край Фаенца, областта Емилия Романя, съобщават местни медии.

Пострадали няма, но лекият автомобил е с разбита предница. На местопроизшествието незабавно пристигнал патрул на пътната полиция от Равена. След огледа полицаите са поискали намеса на авариен влекач за отстраняване на пострадалия "Фиат Пунто". Водачът бил в силно възбудено състояние и настоявал веднага да потегли с лекия автомобил въпреки смачканата предница. Пътните полицаи категорично отказали. Виновникът дръзко им заявил, че е енорийски свещеник в близко населено място и отново направил опит да седне зад волана на разбитата кола. Тогава полицейските служители го подложили на тест, който показал 0,9 промила алкохол в кръвта.

Съгласно приетия през 2010 година нов закон за движение в Италия допустимата алкохолна граница е 0,5 промила за категорията "В", но само за водачите навършили 21 години с повече от три години стаж зад волана. За всички останали от тази категория, както и за професионалните водачи от другите категории законът предвижда нулева толерантност. На нетрезвия свещеник е отнето свидетелството за правоуправление и е сигнализиран на съдебните власти, пише novini.bg.