Щатите са "готови за Хилари". Тя дали е готова за 2016?

Привърженици на бившия държавен секретар създадоха сайт в нейна подкрепа

Привърженици на бившия американски държавен секретар Хилари Клинтън създадоха сайт, с който демонстрират подкрепата си за кандидатирането й за президентските избори през 2016 г.

Сайтът www.readyforhillary принадлежи на комитет в нейна подкрепа, създаден през януари и натоварен да събира средства за евентуалната й предизборна кампания.

В него са публикувани множество снимки и материали за Хилари Клинтън, която беше победена на първичните избори през 2008 г. от Барак Обама.

Бившият британски премиер Тони Блеър изтъква "силата" и "издръжливостта" на Клинтън и обещава, че с нея "ще дойде най-доброто" за САЩ.

"Хилари може да допринесе с много и тя притежава необходимите качества, за да го направи, за да бъде разумна, силна, съчувстваща и да има авторитет", споделя и звездата от телевизионния сериал "Сексът и градът" Сара Джесика Паркър.

Новосъздаденият сайт е част от групата на така наречените "супер РАС" (комитети за политическо действие), способни да набират неограничени суми за своите кандидати.

Всеки потребител може да дари средства за кампанията на Клинтън, като по този начин я подкрепи в предстоящите избори.