Атанас Атанасов: Филчев казваше, че жена ми има сметка в Швейцария, премести я в Япония

Най-доброто от печата

02-04-2013, 05:24

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Филчев на два пъти даде интервюта в подкрепа на Борисов и Цветанов.

"Прави ми впечатление, че през последните 1-2 месеца Филчев на два пъти излезе в публичното пространство с интервюта в подкрепа на Борисов и Цветанов. Едното беше във връзка с агентурното минало на Борисов и онзи случай със Сретен Йосич, където Филчев обясни, че Борисов е имал перфектно поведение като държавник. И сега излиза втори път.

Целта на този тип внушения е да се отклони общественото внимание от този скандал, който тече сега за подслушването, и да се припомнят на хората разни претоплени манджи в стил: Костов е виновен за всичко."

Това коментира в интервю пред "24 часа" бившият шеф на НСС ген. Атанас Атанасов.

Той отговоря и на обвиненията на бившия главен прокурор, че съпругата му и Елена Костова имат обща сметка в чужбина - в Япония.

"Това не е нова история, но има нов момент - ако се върнете назад през годините, ще видите, че когато Филчев е говорил за такава сметка, той е твърдял, че е в Швейцария", казва бившият шеф на НСС.

За твърди, че за подобна сметка е признал и Йордан Соколов, Атанасов коментира:

"Това нещо изобщо не е за коментар. Знам, че е било водено някакво дело, разпитвани са хора, включително и бивши министри, за цялата тази история, и в крайна сметка не са могли да установят нищо. Аз не съм разпитван, не са ме търсили за това, просто съм чувал отстрани. Но ще ви кажа само един прост факт - тогава, когато разбрах за тези му твърдения, направихме справка и се установи, че за откриването на подобна сметка като физическо лице в Швейцария е задължително лично присъствие. Нито аз, нито жена ми сме стъпвали в Швейцария. Това е част от неговата клеветническа история."