9 гениални идеи за Първоаприлска шега

Бургас Лайф

01-04-2013, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Вижте супер свежите предложения

Всички обичаме да се шегуваме, да се посмеем, или да разиграем някого. Само един ден в годината обаче, никой няма да ни се обиди, и да се почувства зле от това. Този ден, разбира се, е днешният 1 април.

Ако и вие сте настроени за това да се посмеете на нечий чужд гръб, можете да опитате да разиграете приятелите си с някой технологичен трик, пише digital.bg.

В крайна сметка, различните устройства и компютърни системи са сред най-често използваните предмети и атрибути в ежедневието, така че има смисъл да насочите усилията си в тази посока. Ето няколко добри идеи за това, представени от Toms Guide:

1. Номер с клавиатурата

KeyExtender е безплатно приложение, което може да стане причина за истинско забавление с колегите. То разменя смисъла на бутоните от клавиатурата и вместо например да напишете ‘fool’, ще напишете “n00b”.

2. Номер с оптичната мишка

В началното училище децата често правят номера на съучениците си като ходят и вадят топчето на мишката. Едва ли вашите колеги обаче използват тези стари модели. Има обаче един забавен номер и с оптични мишки. Всичко, което трябва да направите, е да залепите тиксо върху лазерния ѝ сензор.

3. Номер с езиковите настройки

Когато някой ваш колега остави компютъра си без надзор, просто отидете на началната страница на Google и кликнете върху ‘Preferences’. От тук може да изберете някои доста странни езикови настройки. За да оправите след това нещата, просто кликнете върху ‘Go to Google България’ под полето за търсене на главната страница на Google.

4. Да се греши е човешко

Можете да направите така, че компютърът на ваш колега да се изключва всеки път когато той се опита да стартира дадена програма. За целта кликнете с десен бутон върху линка до някоя често използвана програма, и редактирайте опцията ‘Properties’ със следния текст ‘%windir%system32shutdown.exe -r -t 00’. Може да стигнете и по-далеч, като промените всички видове команди на даден компютър и да хвърлите в ужас ваш колега.Това може да стане с програмата NirCMD. С нейна помощ мое да направите така че всеки път когато някой се опита да си отвори имейла, да се отваря CD драйвъра.

5. Номер с досадни звуци

ThinkGeek Annoy-a-tron 2.0 е една доста забавна джаджа, която може да издава 6 досадни звука. Тя е малка и може да бъде скрита навсякъде. А батерията ѝ издържа цял месец.

6. Номер с телевизора

И докато все още сме на тема забавни джаджи, които могат да се купят от интернет, ще споменем TV Poltergeist. Тази умна джаджа може сериозно да вбеси членовете на вашето семейство. Просто трябва да я скриете, така че никой да не го намери, например между възглавките на канапето в хола, с LED светлинката насочена към телевизора, и тя ще включва и ще изключва на различни интервали телевизора толкова време, колкото издържат трите AA батерии в нея.

7. Променете гласа си 

Screaming Bee MorphVOX Junior е безплатно приложение, което може да промени вашия глас така, както вие искате, дори и да го трансформирате от мъжки в женски и обратно.  Така може да се обадите на познати, и те никога няма да ви познаят. Забавлявайте се!

8. Номер с паролите за достъп

Password Prank е чудесна програма, която показва фалшив, но много реалистичен прозорец за изписване на потребителските пароли. Естествено, след като се изпише паролата на потребителя, дори и тя да е вярна, ще се появи съобщение, което казва, че паролата не е достатъчно дълга.

9. Номер с екрана на компютъра

Има две чудесни програми. Това са Rotate и Shakedown. Rotate завърта десктопа във  всевъзможни странни позиции, а показалецът на мишката се променя във въпросителна.  Shakedown пък ще пресъздаде едно виртуално земетресение в монитора ви.