С вибратора и в съседната стая (СНИМКИ)

София Лайф

31-03-2013, 20:33

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Въртележка от усещания, преживявания и великолепна актьорска игра в пиесата "В съседната стая"

Въртележка от усещания, преживявания и открития, които провокират и същевременно оставят усещане за невинност...

Всичко това, съчетано с великолепна актьорска игра "В съседната стая", или "Пиеса за вибратора", която проследява историята на първия вибратор и вълненията около приложението му... с медицински цели.

Пиеса, която е брилянтен поглед към женската природа – обичаща и обичана, и описва начина, по който тази природа се разкрива пред самата жена.

Желанието да се създаде у нея чувството за сигурност, с помощта на медицината, извежда към чужди пътеки и оставя неизвървени пътищата на любовта, искреността и споделянето.

Режисьорът Валентин Танев ни пренася в ХІХ и ни потопява във времена, в които темата за секса е табу, във времена, в които съпрузите са на "вие" във всякакъв вид общуване, не само вербалното.

Това е забавната история на д-р Гивингс – лекар, който лекува с вибратор жени със здравословни проблеми. Съпругата му е свидетел на неговите занимания, но никога не е била допусната до тях. Затова пък тя поддържа близки отношения с една от пациентките му – г-жа Долдри. Г-жа Долдри от своя страна проявява интерес към акушерката Ани...

През 2010 г. пиесата на Сара Рул е номинирана за "Пулицър", а спектакълът на театър "Лицеум" на Бродуей има три номинации за наградата "Тони" – за текст, за женска роля и за костюми.

Руле е сред най-младото поколение американски драматурзи, получили признание и на европейска театрална сцена. През 2006 г. печели стипендия "Макартър" в размер на половин милион долара за изключителен принос и възходящо творческо развитие.

Из интервю на Сара Рул за игрална студия "Кливланд"

Откъде идва желанието ви да бъдете коректна в исторически план, когато пишете за сексуалността?

Сара Рул: Действието в пиесата се развива през ХІХ век, така че съществуват някои детайли, които бих искала да са точни или поне пределно близки до действителността. […] По въпроса за сексуалността: не съм търсила толкова самоопознаването, колкото по някакъв начин невинността. В известен смисъл хората тогава са били невинни в сексуално отношение – в сравнение с днешните знания по въпроса, натрупани от биологичната наука.  

Ако искате да се насладите на великолепната игра на актьорите: Илияна Лазарова, Стефан Спасов, Бойка Велкова, Мариус Донкин, Цветомира Даскалова, Надя Стефанова, Фахрадин Фахрадинов, заповядайте на 7 април на откритата сцена на театър "Сълза и смях".

Побързайте, билетите свършват бързо!