Северна Корея се самонавива за война

Народът и армията очакват заповедта на лидера

Печатът в Корейската народнодемократична република подкрепи днес публикуваните изявления на Ким Чен-ун, разобличаващи "престъпните замисли на американските империалисти и на южнокорейския марионетен режим".

Народът и армията очакват заповедта на лидера, "за да накажат безпощадно провокаторите, способни да предизвикат ядрена война на Корейския полуостров".

В съобщението се подчертава, че на фона на маневрите на Вашингтон и Сеул отряди на работническо-селската гвардия и на младежката Червена гвардия действат в промишлените предприятия и в селскостопанските кооперации и са "в пълна бойна готовност".

Взети са всички мерки за защита на предприятията от нападения на авиацията на противника,
съобщава севернокорейска информационна агенция.

Според вестник "Нодон синмун" в страната все по-често се чували искания "да се разгърне свещена война за обединените на родината".

КНДР няма пасивно да наблюдава подготовката на САЩ за агресия и ще отвърне на "ядрения шантаж от страна на САЩ с безпощадна ядрена атака", заяви върховният главнокомандващ Ким
Чен-ун.

Вчера бе публикувана и обща декларация на правителството и на Корейската трудова партия, която се предава по радиото и телевизията заедно с военни маршове и патриотични песни. В документа се подчертава, че отношенията с Южна Корея вече са "навлезли в отношение на война" и се казва, че Пхенян ще решава всички проблеми, свързани с междукорейските отношения "по законите на военното време".