Станишев си избра премиер. Неговото име е... Пламен Орешарски

Политика

30-03-2013, 12:54

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Той олицетворява предсказуемост и икономическа компетентност, заяви лидерът на БСП

Лидерът на БСП Сергей Станишев даде ясно да се разбере кой е неговият избор за бъдещ премиер на страната.

"Според мен най-добре издържаната кандидатура за министър-председател е тази на Пламен Орешарски", заяви той пред Дарик.

По думите на Станишев, Орешарски, който е водач на листата на БСП във Варна, олицетворява предсказуемост и икономическа компетентност.

"За мен той е най-силната кандидатура в този момент. Аз съм готов да я отстоявам и пред БСП, защото съм убеден в неговите лични качества", каза още лидерът на червените.

Сергей Станишев още веднъж заяви, че няма да бъде премиер при изборна победа, тъй като това веднага затваря формулата и модела на управление. Той се надява хората да разберат чрез действията на столетницата, че БСП не ламти за власт.

Станишев не подмина и горещата тема за подслушванията, която разпали преди няколко дни със сигнал до прокуратурата.

"Подслушването в държавата излиза извън всякакви норми и не служи за целите на закона. През последните години всички в България знаят, че масово се подслушва. 100 млн. лева приблизително годишно се харчат за СРС-та, а само за първите две години от управлението на ГЕРБ броят на СРС-та нарасна три пъти. Когато получих този сигнал, бях шокиран от неговото съдържание, от това колко убедително звучи. В този сигнал има достатъчна конкретика, включително имена на служители, които са участвали в рамките на МВР в едно неформално звено под разпореждането на министъра на вътрешните работи, които са извършвали по същество тотално противозаконна дейност", уточни още Сергей Станишев.