Бесен поп блъска и троши (СНИМКИ)

Региони

29-03-2013, 15:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Отец Петър Гарена на два пъти строши общинската бариера на гробищата в Кърджали

Отец Петър Гарена от църквата "Св.Георги Победоносец" в Кърджали днес за втори път строши бариерата за платения вход на гробищния парк.

Криминалисти направиха оглед на мястото, а скандалът за 50-те стотинки набра нова скорост.

Затвор или пробация грозят изнервния поп. Гневът на свещеника е от вчера, когато след погребение е трябвало да напусне гробищата с автомобила си, но бариерата можело да се вдигне само при пускане на 50 ст.

Вчера той огъна алуминиевата конструкция пред очите на слисаните служители.

Днес сутринта отец Гарена отново кипнал по същия повод и пак строшил бариерата, след което сам позвънил на управителя на обредния дом и съобщил за стореното.

Свещеникът ше бъде обвинен по две точки от Наказателния кодекс, като при едната наказанието за непристойни действия, нарушаващи обществения ред и хулиганство е затвор до 2 години или пробация, а при другата – лишаване от свобода до 5 години за унищожаване или повреждане на чужда движима или недвижима вещ.

"Само днес до обяд съм ходил на гробищата 3 пъти, там е моето работно място. Не съм съгласен да си плащам, за да си върша работата. Недопустимо е и от опечалените да се изисква такса, тя трябва да влиза в цената на общата услуга. Готов съм да ме арестуват полицаите, ще направя жертва заради хората, защото въпросът е принципен", заяви свещеникът.

В Кърджали миряните застават с подкрепа зад провинилия се отец Петър Гарена.

"Прав е попът, купуваме си парцели за гробове и не можем да стигнем до тях. Лъжа е, че таксите отиват за благоустрояването, тънем в кал и бурени", негодуваха те.

Отец Гарена стана известен още през 2008г. с изказването, че "Станишев е пич, а за Бойко - не коментирам."