Готвят още дела на Мирослав Найденов

Най-доброто от печата

29-03-2013, 06:03

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Част от свидетелите срещу Найденов под натиск са променили показанията си,

Зам. градският прокурор Божидар Джамбазов в четвъртък не отхвърли възможността да бъдат образувани още дела срещу бившия министър на земеделието Мирослав Найденов. Пред "Сега" той отказа конкретика, тъй като делото е секретно заради използваните специални разузнавателни средства. 

Разследването срещу Найденов, започнало през 2009 г. от Софийската градска прокуратура на базата на сигнал от ДАНС, е за корупционни схеми в Държавен фонд "Земеделие". Преди ден зам. главният прокурор Борислав Сарафов разкри, че то е бавено от бившия шеф на инспектората на касационната прокуратура Малена Филипова. Вчера главният прокурор внесе във Висшия съдебен съвет предложение за дисциплинарно производство срещу нея, съобщи "Правен свят". Причината е, че години наред е осуетявала разследването срещу Найденов, както и във връзка с констатираните множество нарушения в Инспектората. Филипова е разобличена, че по време на ревизията е унищожавала документи.

Пред ТВ7 Джамбазов наблегна на факта, че част от свидетелите срещу Найденов под натиск са променили показанията си, визирайки бившите шефове на фонд "Земеделие" Калина Илиева и Светослав Симеонов. Илиева беше уволнена от Найденов заради фалшива диплома, Симеонов беше пратен аташе в Брюксел.